Eetbare insecten verwerken in voedsel en voeder. Dit is het thema van deze workshop met focus op de Belgische en Afrikaanse context.    

  
Workshop edible insects for food, feed and food security
Programma:


13:00 – 13:30                                     Welkom door G. Gryseels, directeur Koninklijk Museum Centraal Afrika.
13:30 – 13:45   Wetgeving rond productie, verwerking en gebruik van eetbare insecten.

13:45 – 14:15 Mogelijke methodes voor het onderscheiden van insecten versus zee geleedpotigen in verwerkte dierlijke eiwitten. Pascal Veys, CRA-W.

14 :15 – 14 :45 Presentatie van RMCA-projecten over eetbare insecten in Afrika door Patricia Mergen, Koninklijk Museum Centraal Afrika.

14 :45 – 15 :15 Pauze met versnaperingen op basis van insecten.

15 :15 – 15 :45 Botanische tuin Meise en het BigPicnic project: eetbare insecten, gebruik door de consument en voedselveiligheid door Jutta Kleber, Botanische tuin Meise.

15:45 - 16:30 Drink

>> Schrijf je in

Praktisch:
Datum:
dinsdag 20 maart 2018
Begintijd:
13u00
Eindtijd:
16u30
Locatie:
CAPA-gebouw, 3e verdieping, zaal 33, Leuvensesteenweg 17 Tervuren
Kostprijs:
/
Inschrijven:
 
Gekoppelde thema's & sectoren: